Over mij

1240581_503314843079769_1117668213_n

Over mij
Op 1 juli 1985 ben ik geboren in Tilburg, ‘mijn’ stad waar ik tot op de dag van vandaag met veel plezier woon. Ik ben opgegroeid in de wijk De Blaak, in het zuid-westen van Tilburg en heb mijn pubertijd doorgebracht in de wijk ’t Zand in Tilburg West. Sinds 2012 woon ik in het centrum van Tilburg, vlakbij de belangrijkste winkelstraten. Als student ben ik een traditionele ‘stapelaar’. Na het behalen van mijn MAVO-diploma op de Jozefmavo, heb ik op het Florijn College in Breda mijn diploma Juridische Dienstverlening en Openbaar Bestuur behaald. Voor mijn bachelor heb ik Bestuurskunde gestudeerd aan Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. En inmiddels studeer ik het Masterprogramma Religie in de Hedendaagse Samenleving aan de Universiteit van Utrecht.

Politiek
Jonge_Democraten_logoIn 2002 ben ik lid geworden van D66 en de Jonge Democraten. Mijn eerste activiteiten heb ik verricht voor de Jonge Democraten in zowel het afdelings- als Landelijk bestuur. In 2005-2006 heb ik stagegelopen in de Tweede Kamer als persoonlijk medewerker voor toenmalig Tweede Kamerlid Boris van der Ham en op de afdeling voorlichting. Voor D66 waren dat roerige tijden, in de peilingen zakte de partij ver weg en achter de schermen was het onrustig. Met de inzet van velen is D66 sterker terug gekomen dan het ooit was. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 stond ik als ‘lijstduwer’ bij D66 Tilburg op de 14de plaats van de kandidatenlijst. Met D66 behaalden we toen één zetel in de Tilburgse gemeenteraad. Als commissielid (duo-raadslid) heb ik in deze periode voor het eerst kennis kunnen maken met het politieke handwerk in onze gemeenteraad.

Bij de verkiezingen in 2010 stond ik op de 3de plek. We behaalden met D66 vijf zetels waardoor ik in maart 2010 officieel kon toetreden tot de gemeenteraad. Met het woordvoerderschapOnderwijs,Cultuur, Zorg en Economie probeer ik tot op de dag vandaag mijn steentje bij te dragen aan een sterk vrijzinnig en sociaal-liberaal geluid in onze gemeenteraad.

304569_2162675998090_7980014_nMissie en ambitie
De reden voor mij om lid en actief te worden voor een politieke partij komt voort uit een drive om mijn steentje bij te dragen aan een rechtvaardigere samenleving. Een samenleving waarin ieders talent tot bloei kan komen met respect voor mens, dier en milieu in al haar diversiteit. Voor mij staan drie kernbegrippen centraal die voor mij persoonlijk aan het begin staan van mijn politieke handelen: Vrijheid, Vertrouwen en Openheid.

Vrijheid. Iedereen moet vrij kunnen zijn om eigen keuzes te maken. Iedereen heeft zijn eigen behoeften, de ‘gemiddelde-mens’ bestaat niet. Het is van groot belang individuele vrijheden te koesteren en verder uit te breiden. Aan de wortels van ‘vrijheid’ staat ook de erkenning van diversiteit,accepteren dat er verschillen zijn en dat mensen andere keuzes maken dan jij zelf zou maken. Vrijheid kan hierbij niet bestaan zonder solidariteit. Een echte vrije samenleving heeft oog voor iedereen die een extra steuntje in de rug kan gebruiken.

Vertrouwen. Verder bouwen aan een betere wereld begint met vertrouwen. Vertrouwen op de kracht van ieder individu. Iedereen is in staat zijn of haar steentje bij te dragen.
Vooringenomenheid en wantrouwen zetten een rem op vooruitgang. Iedereen heeft talent, er ligt een uitdaging om te zorgen dat ieders talent tot bloei kan komen!

Openheid. De wereld houdt niet op bij de grenzen van Tilburg, de grenzen van Nederland of de grenzen van Europa. Veel grote uitdagingen laten zich niet tegenhouden door grenzen. Een open houding en blik naar buiten zijn naar mijn mening essentieel om stappen vooruit te kunnen zetten. Over de hele wereld staan we voor vergelijkbare uitdagingen, als vrede, veiligheid en milieu. Ik ben er van overtuigd dat we dezen alleen in gezamenlijkheid effectief na kunnen streven. Samen hebben we een verantwoordelijkheid de wereld beter achter te laten dan we hem zelf hebben aangetroffen.

 

D66
De vrijzinnige inslag van D66 gecombineerd met het sociaal-liberaal gedachtegoed maken dat ik me bij deze partij het meeste thuis   voel. De vijf richtingwijzers die een belangrijke basis vormen voor het politieke handelen van D66 sluiten aan bij mijn persoonlijke kernbegrippen.

logo Vijf richtingwijzers D66:

1. Vertrouw op de eigen kracht van mensen;

2. Denk en handel internationaal;

3. Beloon prestatie en deel de welvaart;

4. Streef naar een duurzame en harmonieuze samenleving;

5. Koester de grondrechten en gedeelde waarden.