11822826_10206152057512062_5614468043372837036_n

Vragen over politie-inzet bij voetbalwedstrijden Willem II

Minder politie inzet bij voetbalwedstrijd, verbetering in overleg tussen partijen

Vorige week zondag, 9 augustus, speelde Willem II een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Door de afgekondigde politie staking heeft de gemeente in eerste instantie, om veiligheidsredenen, overwogen de wedstrijd niet door te laten gaan. Na overleg tussen clubs, supporters en de gemeente is besloten de wedstrijd toch door te laten gaan, ook zonder de gebruikelijke extra politie inzet. De clubs hebben extra stewards, beveiligingspersoneel en verkeersregelaars ingezet. De wedstrijd is uiteindelijk goed en rustig verlopen zonder noemenswaardige incidenten.

Nadat drie wedstrijden in de eredivisie afgelopen weekend zonder politie inzet naar tevredenheid zijn verlopen is hierop een debat losgebarsten of de politie inzet niet structureel verminderd kan worden bij voetbalwedstrijden. Na aanleiding van dit debat heeft de KNVB in overleg met 6 speelsteden (Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Kerkrade) besloten vanaf januari te experimenteren met minder politie-inzet en het op een andere (en betere) manier vorm geven van overleg tussen clubs, supporters, gemeenten en politie. Tilburg staat (nog) niet bij dit lijstje, daarom de volgende vragen:

- Is de gemeente Tilburg tevreden over het verloop van de wedstrijd tegen Vitesse voor wat betreft de openbare orde en veiligheid?
- Waarom is de gemeente Tilburg niet aangesloten bij de zes speelsteden die gaan experimenteren met structureel minder inzet van politie bij voetbalwedstrijden?
- Is Tilburg bereid om alsnog aan te sluiten bij deze pilot van de KNVB?
- Op welke manier is overleg tussen de club, supporters, politie en gemeente op dit moment vorm gegeven
- Is de gemeente bereid om in overleg met de partijen (clubs, supporters, gemeente en politie) te kijken of dit overleg verder verbeterd kan worden?

Geplaatst in Uncategorized.