Onderwijstour Tilburg Pechtold UvT

D66 Tilburg blij met ambities voor onderwijscampus Stappegoor

D66 Tilburg is verheugd met de overeenkomst die de gemeente Tilburg, Fontys Hogeschool en de Onderwijsgroep Tilburg afgelopen vrijdag hebben gesloten voor doorontwikkeling van de ´onderwijscampus´ op Stappegoor in Tilburg zuid. In het Stappegoor gebied is op dit moment al het ROC Tilburg en de Fontys Hogeschool gevestigd.  De bedoeling is dat daar de vestiging van een nieuw Vakcollege (VMBO) bij gaat komen. Bovendien gaat Fontys mogelijk fors investeren in uitbreiding op deze locatie. Alle drie de partijen gaan de komende periode bekijken hoe het een en ander het beste gerealiseerd kan worden en er, naast de campus van de Tilburg University, ook hier een hoogwaardig onderwijs cluster kan ontstaan van VMBO tot hoger beroepsonderwijs.

In 2013 stelde Peter van Gool namens D66 Tilburg al schriftelijke vragen aan het college om de realisatie van het Vakcollege op Stappegoor, en daarmee de onderwijs campus, mogelijk te maken. Peter van Gool, woordvoerder onderwijs: “Dit is een fantastische ontwikkeling voor Tilburg als onderwijsstad. Het geeft kansen om de aansluiting van het VMBO met het ROC (MBO) te versterken en ook de samenwerking met Fontys maakt dat hier een hoogwaardig kenniscluster gerealiseerd kan worden. Het opleiden van goede vakmensen en hoogwaardig onderwijs is cruciaal voor de ontwikkeling van Tilburg. Het is goed dat de gemeente dit onderschrijft en hier een steentje aan wil bijdragen.”

Geplaatst in Uncategorized.